Over Live at Wantij

Live at Wantij vindt plaats op vrijdag 11 juni 2021 van 16.00 tot 23.00 uur.

De locatie is het Wantijpark in Dordrecht, op een kwartiertje rijden vanaf Alblasserdam.

De grootste Nederlandse acts in het prachtige en intieme Wantijpark.

Live at Wantij brengt jaarlijks vrienden samen. Samen genieten van de beste acts, het lekkerste eten en het fijne sfeertje is typisch Live at Wantij!

Live at Wantij vindt voor de vierde keer plaats. De laatste twee edities waren volledig uitverkocht. 

Lokaal karakter
Live at Wantij is een festival met een landelijke allure, maar met een lokaal karakter. Zo werkt Live at Wantij veel samen met lokale sponsors en foodstands. Een festival voor en door de regio, maar dan wel met de beste acts van Nederlandse bodem. Zo betraden onder andere Kensington, Marco Borsato, BLØF en vele anderen hier al het podium.

Leukste uitje in de buurt van Alblasserdam
Zoek je een leuke activiteit om te doen met vrienden of een bedrijfsuitje in de buurt van Alblasserdam? Ook dan ben je bij Live at Wantij aan het juiste adres!

Hoe kom ik er?
Het Wantijpark is prima te bereiken vanaf Alblasserdam met het openbaar vervoer, lopend, met de auto of per fiets. De locatie check je hier in Google maps.

Aftermovie 2019

Bekijk hier de aftermovie van Live at Wantij 2019!

Muziek: Di-Rect – Devil Don’t Care

Food & Drinks

Op Live at Wantij werken wij zoveel mogelijk samen met lokale partners. Zo komt bijna al ons eten en drinken uit de regio Drechtsteden. Hierdoor kun je niet alleen genieten van de beste muziek, maar ook van het lekkerste lokale eten! Hieronder een greep uit ons foodaanbod.

Burgers Khotinsky

Trek in een luxe BBQ burger? Bij Khotinsky vind je de allerlekkerste burgers van Dordrecht! Komt dat proeven.

Italiaans Freshpoint

Trek in een overheerlijk, typisch Italiaans gerecht? Genieten van heerlijke spianata’s doe je bij Freshpoint! In de stoere foodtruck is de kwaliteit van Daily Italy te proeven langs la strada!

Surinaams Toko Kaminah

Bij Toko Kaminah vind je het allerlekkerste Surinaamse eten. Zo zijn er diverse Surinaamse broodjes, nasi, bami en saté. Daarnaast kun je genieten van overheerlijke spekkoek en andere kleine lekkernijen. Mmm..

Poffertjes Vissers Poffertjes

Overheerlijke, goudbruine, ambachtelijke poffertjes met een topping naar keuze en een grote klont échte roomboter, voor zowel diner als tussendoortje. Dat is nog eens genieten!

Ambachtelijk ijs Arthur Tuytel

Vele soorten vers ijs, lekker voor tussendoor of als toetje! Bij Arthur Tuytel proef je de ambacht en dat smaakt naar meer..

Wijnbar Boonstoppel Wijnen

Een luxe bubbeltje? Of liever een volle rode wijn? De beste wijnen uit wijngebieden van over de hele wereld proef je hier. Breng een bezoekje aan de gezellige wijnbar-caravan, want Boonstoppel biedt veel lekkers aan tijdens Live at Wantij.

Duurzaamheid

Het Wantijpark bestaat al sinds 1937 en we hopen nog heel lang te mogen genieten van deze mooie locatie. Om de natuur te onderhouden is het belangrijk dat we tijdens het feesten ook aandacht schenken aan het milieu. Doordat iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we nog langer van Live at Wantij in het prachtige Wantijpark blijven genieten!

85% uit omgeving

Ruim 85% van onze bezoekers komt uit Dordrecht, Alblasserdam en omgeving! Naast dat dit gewoonweg een leuk feitje is, zorgt het ervoor dat we minder uitstoot genereren onderweg naar het festival.

62% op de fiets

Doordat ons festival regionaal is, komt het grootste gedeelte van de bezoekers met de fiets. Als organisatie willen we dit graag blijven stimuleren en daarom faciliteren we grote fietsenstallingen, dichtbij de ingang.

14% lopend & ov

Eén op de zeven komt lopend of met het openbaar vervoer. Dat betekent dat de auto blijft staan en dat scheelt veel uitstoot. Daarnaast zorgt dit voor minder parkeeroverlast in de buurt.

90% cateraars uit Dordrecht

Bijna al onze partners en food cateraars komen uit Dordrecht, Alblasserdam en omstreken. Daardoor is het aanbod lokaal en zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden.

Hergebruik van decoratie

Onze banners en decoratiematerialen worden ten minste 3 jaar achter elkaar hergebruikt. Decoratie welke niet editie gebonden zijn worden na afloop schoongemaakt en opgeslagen.

Energiebesparing

In samenwerking met trouwe energiepartner Aggreko monitoren we zorgvuldig ons dieselverbruik van de aggregaten en zorgen we ervoor dat ons energieverbruik en uitstoot zo laag mogelijk blijven. Ons dieselverbruik per bezoeker staat gelijk aan gemiddeld 15 km autorijden.

Minder dan 19% plastic afval

Door ons afval 100% gescheiden in te zamelen kunnen we vervuiling en CO2 uitstoot tegengaan. In samenwerking met Netwerk en BST wordt al het plastic afval van het grasveld opgeruimd en weggebracht naar DuPont. DuPont verwerkt het plastic dan tot een gloednieuw product. Op die manier streven we ernaar al het plastic te kunnen hergebruiken.

15m3 watergebruik

Tijdens het hele wantijweekend gebruiken we gemiddeld 15m3 aan water. Dat staat gelijk aan ongeveer 100x een half uurtje douchen. Dat afwegend tegenover 9.000 bezoekers, op Live at Wantij, maakt dat het watergebruik relatief laag is.