Programma

Check de line up
Kensington
Kensington - 21:15 tot 22:30

Het Utrechtse viertal dat zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld tot een van de beste bands van Nederland, we hebben het natuurlijk over niemand minder dan Kensington.

Sinds hun megahit Home Again zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. In 2016 brengen ze hun nieuwe album ‘Control’ uit, hiermee staan ze 5 avonden in een uitverkocht Ziggo Dome. Op 1 juni staan ze bij ons op Live at Wantij in Dordrecht!

“Het is voor ons een eer dat we Live at Wantij mogen afsluiten, we hoorden dat de eerste editie vorig jaar een groot succes was. We hebben altijd mooie avonden in Dordrecht gehad, dus we gaan er vanuit dat het niet anders wordt dit keer!” 

- Casper Starreveld, Kensington

BLØF
BLØF - 19:15 tot 20:30

BLØF is niet meer weg te denken uit de vaderlandse popgeschiedenis en deze zomer staan ze op Live at Wantij in Dordrecht.

BLØF groeide uit tot één van de succesvolste popgroepen van Nederland dankzij hits als ‘Liefs Uit Londen’, ‘Dansen Aan Zee’, ‘Aan De Kust’, ‘Alles Is Liefde’ en ‘Mannenharten’. Hiervoor ontvingen zij talloze awards en na vele uitverkochte shows en optredens op festivals blijkt de band nog steeds enorm populair. Recent is het album ‘AAN’ verschenen, geen standaard BLØF album, maar een borrelende smeltkroes van sferen en stijlen. Op 1 juni is deze succesvolle popgroep te bewonderen in het Wantijpark, tijdens Live at Wantij in Dordrecht.

Jacqueline Govaert
Jacqueline Govaert - 17:45 tot 18:45

De afscheidstournee van Krezip, die in de zomer van 2009 uitmondde in twee uitverkochte Heineken Music Halls, was nauwelijks achter de rug of de eerste soloplaat van frontvrouw Jacqueline Govaert, Good Life, was al in aantocht. ‘Ik ging gewoon door’, zegt ze daarover. ‘Puur op adrenaline. En daarna had ik een gevoel van ‘en nu?’.’

Een periode van rust en bezinning volgt. Op zolder, ik haar eigen muziekkamer met alleen een piano, werkt ze maandenlang consciëntieus aan nieuwe songs. Terug naar de basis, naar de bron. Thuis, met twee kleine kinderen en een lege agenda, begon een grote schoonmaak: ‘Ik was helemaal vrij en vroeg me af: wie ben ik écht als ik alleen muziek maak? In mijn muziekkamer benutte ik elk vrij uur, werkte op mijn piano aan nieuwe songs, zonder strakke agenda of harde deadline.’ Gaandeweg kreeg ze voor ogen wat voor album het moest worden: ‘Hoe dichter het liedje bij me stond, hoe beter het schrijven ging. Op een gegeven moment waren alle remmingen weg en leek het vanzelf te gaan.’ Het resultaat zijn 11 pure liedjes, klassieke composities, in lijn met het werk van Carole King, Jackson Browne en andere Laurel Canyon grootheden.

Jacqueline is er klaar voor om met haar band de podia van clubs en festivals te bestijgen. Op vrijdag 1 juni is ze te bewonderen op Live at Wantij.

Suzan & Freek
Suzan & Freek - 16:15 tot 17:15

Suzan & Freek coveren liedjes uit vrijwel elk genre op een volledig eigen wijze, in een akoestische setting. Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op je Facebook-tijdlijn: Suzan & Freek plaatsen wekelijks een nieuwe cover op Facebook in hun rubriek ‘De Minuut’, die inmiddels al door ruim 54.000 mensen gevolgd wordt.

In 2016 ging het duo wereldwijd viraal nadat hun cover van Don’t Let Me Down (origineel: The Chainsmokers) werd ontdekt en werd gedeeld door niemand minder dan The Chainsmokers zelf, met meer dan een miljoen views tot gevolg. In totaal is de muziek van Suzan & Freek op Spotify al meer dan 10 miljoen keer beluisterd.

Na optredens in het voorprogramma van Milow en Walk Off The Earth, op het Sziget Festival in Boedapest, een eigen clubshow in de Melkweg, een optreden bij RTL Late Night en een eigen clubtour, zullen Suzan en Freek op 1 juni 2018 Live at Wantij aftrappen. Zorg dat je erbij bent!

Dennis Weening
Dennis Weening

Dennis Weening is de presentator van Live at Wantij 2018 en is er de hele dag bij om met zijn praatjes de gaatjes te vullen.